Čo robiť, ak mi neschvália požiadavku na preplatenie kurzov Úradom Práce?

Preplatenie kurzov Úradom Práce môže byť pre mnohých kľúčovou pomocou pri rozvoji kariéry. Ak vám však požiadavku neschválili alebo ste dostali zamietavú odpoveď, nemusíte sa hneď vzdávať. Na kurzy síce nie je právny nárok, ale úspešnosť schválenia balíkov kurzov je u nás viac ako 90 %. Takže stále existuje veľká šanca, že sa podarí preplatenie získať. Netreba hádzať flintu do žita, ak vás na prvýkrát úradník zamietol. Častokrát je to iba otázka správneho prístupu, komunikácie alebo výberu vhodného kurzu.

Mali sme niekoľko klientov, ktorým to schválili až na 3. pokus. Vytrvalosť a trpezlivosť sa teda oplatia. Niekedy sa môžu úradníci zdať nepríjemní alebo odradzovať žiadateľov od opakovaných pokusov, ale nevzdávajte sa. Kurzy musia odrážať aktuálne najžiadanejšie nedostatkové pracovné pozície na trhu práce, ktoré sa zverejňujú na stránke Aliancie sektorových rád. Túto požiadavku naše vytvorené balíky online kurzov spĺňajú.

Najžiadanejšie nedostatkové pracovné pozície na trhu práce aliancia SR

Ako postupovať keď neschvália požiadavku kurzy

Základ je upokojiť sa a vybrať si iný balík online kurzov. Pomôžeme vám vypísať novú žiadosť a spoločne vyberieme iný balík kurzov, ktorý môže lepšie zodpovedať požiadavkám Úradu Práce. Z našich skúseností vieme, že tento postup často vedie k úspešnému schváleniu. Mali sme aj klientov, ktorým to schválili až na 3x. Nenechajte sa odradiť jedným neúspechom. Vaša vzdelávacia cesta nemusí skončiť pri prvej prekážke. Sme tu, aby sme vás podporili a pomohli vám dostať sa ďalej. Spolu to zvládneme.

Najobľúbenejšie kurzy Úrad Práce

Tu sú niektoré z našich najpopulárnejších balíčkov online kurzov, ktoré by vás mohli zaujať:

1. SAP Profesionál: Tento balík vás pripraví na prácu so systémom SAP, ktorý je široko využívaný v oblasti riadenia podnikových zdrojov. Naučíte sa pracovať s modulmi SAP FI a SD, ktoré pokrývajú financie a distribúciu. Po absolvovaní kurzu budete mať komplexné znalosti o tom, ako integrovať SAP do každodenných obchodných operácií.

2. Projektový Špecialista (Projektový Manažér): Balík je určený pre všetkých budúcich manažérov, ktorí chcú viesť projekty efektívne a v súlade s najlepšími medzinárodnými štandardmi. Kurz vás oboznámi s metódami projektového riadenia a naučí vás, ako plánovať, riadiť a úspešne dokončovať projekty. Zároveň si osvojíte soft skills, ktoré sú potrebné na vedenie tímu a riešenie problémov.

3. Python Programátor: Python je jedným z najobľúbenejších programovacích jazykov na svete, a tento balík vás prevedie od základov až po pokročilé techniky programovania. Naučíte sa vytvárať rôzne typy aplikácií, automatizovať procesy a pracovať s dátami. Kurz je ideálny pre tých, ktorí chcú získať základy programovania alebo rozšíriť svoje technické zručnosti.

4. Testovanie Softvéru: Ak máte záujem o kariéru v IT, testovanie softvéru je skvelým štartovacím bodom. V tomto balíku sa naučíte, ako vykonávať manuálne aj automatizované testy softvéru, identifikovať chyby a zabezpečiť kvalitu vývoja. Tieto zručnosti sú nevyhnutné pre každého, kto sa chce podieľať na vývoji spoľahlivých softvérových riešení.

5. Digitálny Marketing a Eshop: Tento balík kurzov vám pomôže stať sa odborníkom na online marketing a správu elektronických obchodov. Naučíte sa, ako spravovať kampane na sociálnych sieťach a optimalizovať webové stránky pre vyhľadávače. Ideálny pre všetkých, ktorí chcú rozvíjať svoj podnik alebo pracovať v oblasti digitálneho marketingu.

6. SQL Profesionál: Balík kurzov SQL Profesionál vám poskytne znalosti potrebné na prácu s databázami. Naučíte sa, ako používať SQL na získavanie, úpravu a správu dát v rôznych databázových systémoch. Táto zručnosť je kľúčová pre všetkých, ktorí potrebujú efektívne analyzovať a spravovať dáta.

7. Java Programátor: Java je univerzálny programovací jazyk, ktorý sa využíva v mnohých odvetviach, od webového vývoja až po veľké podnikové aplikácie. Tento kurz vás naučí základy Java programovania, vývoj softvéru a prácu s databázami. Získate tak zručnosti potrebné na tvorbu kvalitných softvérových riešení.

8. Programovanie a Vývoj Softvéru: Tento balík vám poskytne komplexný prehľad o vývoji softvéru od návrhu po implementáciu. Naučíte sa pracovať s viacerými programovacími jazykmi a oboznámiť sa s najlepšími praxami vývoja softvéru. Je ideálny pre tých, ktorí chcú vstúpiť do sveta softvérového inžinierstva.

9. Analýza Dát: V tomto balíku kurze sa naučíte, ako efektívne pracovať s dátami a vykonávať ich analýzu. Získate znalosti o technikách spracovania dát, vizualizácii dát a používaní nástrojov ako Python a R na analýzu a predikciu trendov. Analýza dát je dnes neoddeliteľnou súčasťou rozhodovacích procesov vo firmách.

10. Grafický Dizajn a UX/UI: Balík zameraný na kreatívnych jednotlivcov, ktorí sa chcú naučiť vytvárať atraktívne vizuálne návrhy a optimalizovať používateľské rozhrania. Naučíte sa pracovať s nástrojmi ako Adobe Photoshop a Illustrator, a zároveň porozumiete princípom UX/UI dizajnu. Tento kurz vám otvorí dvere do sveta dizajnu a používateľských skúseností.

Záver a odporúčania ku kurzom ÚPSVaR

Ak vám Úrad práce neschváli žiadosť o preplatenie kurzov, je dôležité nezúfať a hľadať ďalšie možnosti. Vystavíme vám požiadavku na nový balík kurzov. Odporúčame aj konzultovať priamo s pracovníkmi úradu, ktorí vám môžu poskytnúť konkrétne rady a informácie o dôvodoch zamietnutia a ďalších možnostiach postupu.

Získať prístup ku všetkým online kurzom cez Úrad Práce

Autor

Miroslav Reiter

Programátor, manažér a marketér, ktorý mudruje vo vlastnej vzdelávacej spoločnosti IT Academy. Workoholik so 134 certifikáciami a 13 titulmi. Vytvoril som vzdelávaciu platformu vita.sk, pretože milujem vzdelávanie a všetko čo k nemu patrí. Pomáham firmám ale aj jednotlivcom zlepšovať ich podnikanie a IT. Certifikácie: Microsoft certifikovaný tréner, Google certifikovaný tréner, ITIL, PRINCE2 tréner. 40000+ vyškolených klientov a 1000+ firiem, ktorým som pomohol Referencie: Národná Rada SR, Slovnaft, IBM, Panasonic, Ministerstvo obrany SR, ČSOB, Generali, Tatra banka, Európska komisia, SPP, Pixel Federation, ESET.