Ocenenie Microsoft Most Valuable Professional MVP

Ocenenie Microsoft Most Valuable Professional (MVP) je jedným z najprestížnejších uznaní, ktoré spoločnosť Microsoft udeľuje jednotlivcom za ich výnimočné technické znalosti a príspevky do komunity. Náš lektor Miroslav Reiter získal už 2. rok po sebe certifikát a ocenenie Microsoft Most Valuable Professional (MVP) v kategórii M365 a Microsoft Excel. Bol uznaný ako top špecialista na M365 a Microsoft Excel. Miroslav Reiter teda patrí k top odborníkom a lektorom na Microsoft technológie, Microsoft Office a Microsoft Excel. Profil MVP Miroslav Reiter.

Microsoft Most Valuable Professional MVP

Čo je Microsoft Most Valuable Professional MVP?

Microsoft MVP je skratka pre Most Valuable Professional. Tento program bol spustený v roku 1993 s cieľom rozpoznať a oceniť nezávislých technických odborníkov, ktorí prejavujú výnimočnú technickú odbornosť a aktívne prispievajú do technickej komunity. MVPs sú často považovaní za technologických lídrov a inovátorov, ktorí poskytujú cenné rady a podporu ostatným používateľom technológií Microsoft. Títo odborníci sú uznávaní za svoju vášeň, odborné znalosti a ochotu zdieľať svoje poznatky s ostatnými.

Microsoft Most Valuable Professional MVP

Kritériá pre získanie ocenenia Microsoft Most Valuable Professional MVP

Aby mohol byť niekto ocenený titulom MVP, musí splniť niekoľko prísnych kritérií. Microsoft vyberá MVPs na základe nasledujúcich faktorov:

  1. Technické znalosti: Kandidáti musia preukázať hlboké technické znalosti a skúsenosti v konkrétnej oblasti technológií Microsoft.
  2. Príspevky do komunity: MVPs sú aktívnymi členmi technickej komunity. Ich príspevky môžu zahŕňať blogovanie, prednášky na konferenciách, tvorbu open-source projektov, publikovanie kníh, poskytovanie online kurzov a mnoho ďalších aktivít.
  3. Ochota pomáhať: Dôležitým aspektom ocenenia MVP je ochota pomáhať ostatným. MVPs sú často tí, ktorí poskytujú bezplatnú podporu a rady ostatným používateľom technológií Microsoft prostredníctvom online fór, sociálnych sietí a iných platforiem.

Výhody ocenenia MVP

Byť ocenený titulom MVP prináša množstvo výhod, ktoré môžu pomôcť profesionálnemu rastu a rozvoju:

  1. Prístup k exkluzívnym zdrojom: MVPs získavajú prístup k rôznym exkluzívnym zdrojom a informáciám, ktoré nie sú dostupné verejnosti. To zahŕňa prístup k beta verziám nových produktov, špeciálne školenia a podujatia.
  2. Priamy kontakt s Microsoftom: MVPs majú možnosť úzko spolupracovať s tímami Microsoftu, čo im umožňuje ovplyvňovať budúce smerovanie produktov a technológií.
  3. Networking: Ocenenie MVP poskytuje príležitosti na networking s inými technickými odborníkmi a lídrami z celého sveta.

Naše TOP odporúčané online kurzy na Microsoft Excel

Na platforme VITA.sk nájdete až 33 online kurzom zameraných na Microsoft Excel. Najobľúbenejšie a top odporúčané kurzy na Microsoft Excel sú:

  1. Microsoft Excel I. Začiatočník: Tento kurz je určený pre úplných začiatočníkov a pokrýva základy práce v Microsoft Excel. Účastníci sa naučia základné operácie ako vytváranie a úprava tabuliek, formátovanie buniek a používanie základných funkcií a vzorcov.
  2. Microsoft Excel II. Mierne Pokročilý: Kurz je navrhnutý pre používateľov, ktorí už ovládajú základy Excelu a chcú svoje znalosti rozšíriť. Účastníci sa naučia pokročilejšie techniky ako používanie grafov, zložitejšie vzorce a funkcie, a efektívne spracovanie údajov.
  3. Microsoft Excel III. Pokročilý: Tento kurz je určený pre pokročilých používateľov, ktorí chcú maximalizovať svoju produktivitu v Exceli. Účastníci sa oboznámia s pokročilými nástrojmi a technikami, vrátane spracovania veľkých objemov dát, využívania pokročilých funkcií a analýzy dát.
  4. Microsoft Excel IV. Expert: Programovanie vo VBA: Kurz je zameraný na tých, ktorí chcú automatizovať svoje úlohy v Exceli pomocou programovania vo VBA. Účastníci sa naučia základy VBA, ako vytvárať makrá, a ako efektívne využívať programovacie techniky na zjednodušenie každodenných úloh.
  5. Microsoft Excel V. Expert: Pokročilé Programovanie VBA: Tento kurz je pokračovaním základného kurzu VBA a zameriava sa na pokročilé programovacie techniky. Účastníci sa naučia pokročilé techniky automatizácie, vytváranie vlastných funkcií a zložitejšie skripty na riešenie špecifických problémov.
  6. Microsoft Excel – Kontingenčné Tabuľky: Kurz je zameraný na zvládnutie kontingenčných tabuliek, ktoré sú kľúčovým nástrojom na analýzu a sumarizáciu veľkých množstiev dát. Účastníci sa naučia vytvárať a upravovať kontingenčné tabuľky, filtrovať a analyzovať údaje, a vytvárať kontingenčné grafy.
  7. Microsoft Excel – Praktické Úlohy: Tento kurz je určený na praktické osvojenie si zručností v Exceli prostredníctvom riešenia reálnych úloh a problémov. Účastníci budú pracovať na rôznych cvičeniach, ktoré im pomôžu lepšie porozumieť a aplikovať naučené techniky v praxi.
  8. Microsoft Excel – Power Query: Kurz sa zameriava na nástroj Power Query, ktorý umožňuje efektívne importovať, spracovávať a transformovať údaje z rôznych zdrojov. Účastníci sa naučia, ako využívať Power Query na automatizáciu spracovania údajov a vytváranie pokročilých dátových analýz.
  9. Microsoft Excel – Práca s Veľkými Dátami: Tento kurz je určený pre používateľov, ktorí potrebujú pracovať s veľkými objemami dát v Exceli. Účastníci sa naučia techniky a nástroje na efektívne spracovanie a analýzu veľkých dátových súborov, vrátane optimalizácie výkonu a využívania pokročilých funkcií.
  10. Microsoft Excel – PowerPivot: Kurz sa zameriava na PowerPivot, ktorý umožňuje pokročilú dátovú analýzu a modelovanie priamo v Exceli. Účastníci sa naučia vytvárať dátové modely, používať DAX funkcie a analyzovať veľké množstvá dát rýchlo a efektívne.

top najlepšie online kurzy microsoft excel

Sumarizácia ocenenia MVP

Ocenenie Microsoft Most Valuable Professional je významným uznaním, ktoré reflektuje technickú odbornosť a angažovanosť v technickej komunite. MVPs sú kľúčovými hráčmi, ktorí prispievajú k šíreniu znalostí a inovácií v oblasti technológií Microsoft. Ak máte záujem stať sa MVP, venujte sa aktívne svojej technickej komunite, zdieľajte svoje znalosti a pomáhajte ostatným rásť a rozvíjať sa v technickom svete.

Objavte všetky online kurzy na Microsoft Excel

Autor

Miroslav Reiter

Programátor, manažér a marketér, ktorý mudruje vo vlastnej vzdelávacej spoločnosti IT Academy. Workoholik so 134 certifikáciami a 13 titulmi. Vytvoril som vzdelávaciu platformu vita.sk, pretože milujem vzdelávanie a všetko čo k nemu patrí. Pomáham firmám ale aj jednotlivcom zlepšovať ich podnikanie a IT. Certifikácie: Microsoft certifikovaný tréner, Google certifikovaný tréner, ITIL, PRINCE2 tréner. 40000+ vyškolených klientov a 1000+ firiem, ktorým som pomohol Referencie: Národná Rada SR, Slovnaft, IBM, Panasonic, Ministerstvo obrany SR, ČSOB, Generali, Tatra banka, Európska komisia, SPP, Pixel Federation, ESET.